naslovnica malaU nedjelju 8. travnja 2018. godine 6 prvopričesnika iz naše župe primilo je sakrament Prve pričesti. Četiri dječaka i dvije djevojčice iz Bazika i Grebnica odjeveni u bijele haljine, uz pratnju svojih roditelja na svetoj misi primili su pričest koju im je udijelio župnik fra Marijan Živković. Misi je nazočio i veliki broj vjernika naše župe ali i iz okolnih župa što je svečanom činu dodjele prve pričesti dalo posebnu dimenziju.

Opširnije: Prvu pričest primilo 6 prvopričesnika naše župe


naslovna mala 2016Za razliku od prošle godine kada je bilo 10 prvopričesnika ove godine sakrament prve pričesti primilo je samo sedmero djece. Četiri dječaka i tri djevojčice prvi put su se pričestili na pučkoj misi u 11 sati u nedjelju 17.04.2016. Osim sve manjeg broja djece i broj vjernika na velikoj misi bio je ispod očekivanja.

Opširnije: Sedam prvopričesnika u 2016. godini


prvopricesnici-2014Prvopričesnici naše župe pripremaju se za prvu ispovijed kada će se i prvi put pričestiti te svečano primiti sakrament Prve pričesti. Donosimo par slika s jednog vjeronauka u našoj župnoj crkvi.

Opširnije: Prvopričesnici (2014. god.)


pricesnici 2015U našoj župi 26. travnja ove godine (nedjelja) pod svečanom pučkom misom u 11. sati prvu svetu pričest primili su šest dječaka i četiri djevojčice.

Opširnije: Prvopričesnici (2015. god.)


U našoj arhivi pronašli smo nekoliko fotografija sa svečanosti prve pričesti 2010. godine u našoj župi. Sakrament prve pričesti primilo je 15-oro djece.

Opširnije: Prva pričest u župi Grebnice 2010. godine


Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno