krizma sudar 2016U subotu 23. 04. 2016. u župi sv. Jakova Markijskog u Grebnicama učenicima osmog i devetog razreda osnovne škole udjeljen je sakrament krizme. Koncelebriranu svetu misu predvodio je pomoćni biskup vrhbosanski Pero Sudar koji je ujedno i krizmao 15 dječaka i 13 djevojčica koji su primanjem sakramenta krizme potvrdili svoju vjeru. I ove godine crkva je bila puna. Osim krizmanika, njihovih kumova i roditelja misno slavlje su uveličali i brojni vjernici iz naše župe.

Nažalost, dodjele sakramenta krizme u našoj župi svake druge godine već prelazi u tradiciju. Mali broj stanovnika, a posebno malo djece uvjetovali su da na našoj župi imamo krizmu tek svake druge godine.

Kako je bilo na svetoj misi i ovog puta možete pogledati u našoj galeriji slika koju donosimo u već ustaljenoj rubrici "Galerije" koja se nalazi u glavnoj navigaciji naše web stranice ili jednostavno kliknite na sliku uspod koja će vas također dovesti do istih fotografija.

krizmanici grebnice 2016

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno