2nkgB

Mnogo puta smo poslali SMS poruku nekomu jer nam je trebao ali nismo dobili odmah odgovor. A koliko puta je nas Bog pozvao a mi nismo odgovorili!

 Čitanja ove druge nedjelje kroz godinu upravo govore o Božjem pozivu upućenom čovjeku! Budući nismo stvoreni niti nastali pukim slučajem nego smo dar Božje ljubavi Bog nas zove i traži od nas da ispunimo određeni zadatak u ovom svijetu. Traži od nas da u određenoj službi i zvanju budemo njegovi suradnici u djelu spasenja.

Kako je moguće da se čitav život opiremo tom njegovom pozivu i neprestano tražimo nešto drugo. Kako je moguće da ne slušamo njegov glas? Kako je moguće da i mi poput Samuela ne odgovorimo: govori Gospodine, sluga tvoj sluša!

Odgovor je sasvim jasan:. Nismo naučili slušati. Jer ako slušamo druge moramo suspregnuti svoj ego, svoje ja, a to je veoma teško!

S druge strane gledajući čovjek uvijek nekoga sluša, slijedi nečiji poziv, govori i radi onako kako mu netko drugi savjetuje. Zar nije onda bolje slušati Riječ Božju i nju djelima izvršavati u ovom svijetu!

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno