U župi sv. Jakova Markijskog do sada su na službi bila tri svećenika. Prvi župnik, fra Roko Špionjak uspio je ishoditi odobrenje da utemelji novu župu u koju su ušla naseljena mjesta Bazik i Grebnice, inače ranije u sastavima župa Domaljevac i Hrvatska Tišina.

Nakon fra Roke na župu dolazi grebničanin fra Anto Pušeljić koji pokreće izgradnju župne crkve i župnog stana. U vrijeme svog mandata fra Anto je uspio sagraditi i urediti većinu radova koji su projektirani za izgradnju crkve. Po isteku mandata fra Anto odlazi na službu u Orašje, a na njegovo mjesto dolazi mladi fratar iz Tolise fra Frano Oršolić. Fra Frano nastavlja sa započetim uređenjem crkve kao i uređenjem crkvenog dvorišta. Nakon isteka šestogodišnje službe fra Frano Oršolić svoju svećeničku službu nastavlja u toliškom samostanu. Od 28.07.2016. župu sv. Jakova Markijskog preuzima fra Marijan Živković. Fra Marijan je prethodno bio gvardijan samostana u Tolisi.

Biografije i temeljne podatke o župnicima župe sv. Jakova Markijskog možete pogledati na stranicama za svakog župnika ponaosob. Linkovi na stranice vode preko donjih slika ili imena župnika ispod same slike.

fra-roko-spionjak-260  fra-anto-puseljic-260  frano-slika-260 

         Fra Roko Špionjak                       Fra Anto Pušeljić                         Fra Frano Oršolić 

 

fra mico zivkovic 

      Fra Marijan Živković

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno