patron slika tekst28. studeni je dan zaštitnika župe Grebnice. Katolička crkva tog dana slavi sv. Jakova Markijskog. I ove godine u župnoj crkvi služena je velika pučka misa s početkom u 11 sati. Vjernici iz Bazika i Grebnica, ali i gosti iz Domaljevca, ispunili su našu crkvu do posljednjeg mjesta.

Koncelebriranu sv. misu predvodio je fra Mirko Mišković. Fra Mirko je svećenik rodom iz Kostrča, a treutačno je na službi u Belišću, u Republici Hrvatskoj. Osim fra Mirka i dakako domaćina, župnika župe Grebnice, fra Marijana Živkovića misu je slavilo još 14 svećenika. Mahom iz susjednih župa i okoline. Misi su nazočili dekan Šamačkog dekanata fra Anto Pušeljić kao i gvradijan samostana u Tolisi fra Mario Jurić.

Ovom svečanom misnom slavlju nazočili su Općinski načelnik Stjepan Piljić i Predsjednik OV Domaljevac Šamac Miroslav Piljić sa svojim suradnicima. Također misnom slavlju sudjelovali i brojni drugi mještani iz Bazika, Grebnica i Domaljevca iz reda političkog i društvenog života naše općine. Poseban ugođaj sv. misi dao je i crkveni zbor župe Grebnice koji je pjesmom uveličao ovo misno slavlje.

sv misa patron 2022

Župnik fra Marijan Živković se na koncu mise zahvalio vjernicima što su u velikom broju sudjelovali na misnom slavlju. Posebice se zahvali gostima, svećenicima fra Mirku Miškoviću i svim drugim svećenicima koji su danas bili u Grebnicama. Zahvalio se svima koji su pomogli oko uređenja dvorišta, čišćenja crkve i župnog stana i svima drugima koji su na bilo koji način pomogli da svečanost proslave našeg patrona dobije dimenziju više.

I ovom prigodom načinili smo set fotografija sa svete mise koje donosimo u našoj stalnoj rubrici Galerije do koje možete doći i preko glavne navigacije ove stranice.

 

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno