prva pricest 2020Ove godine u župi Grebnice sakrament euharistije ili pričesti dodjeljen je za troje djece. Prvu svetu pričest primile su tri djevojčice. Iako je Prva pričest bila planirana još u travnju zbog pandemije koronavirusa svečanost je odgođena za lipanj. Tako su tri djevojčice iz naše župe Iva, Magdalena i Vesna pod sv. misom u nedjelju 21. lipnja u 11 sati primile svoju prvu pričest.

Iako smo ove godine imali samo tri anđela kako ih je na misi oslovio župnik fra Marijan Živković njihov broj ne znači da ih je malo i da bi zbog toga trebali biti manje radosni.

Podsjećanja radi u 2019. godini sakrament Euharistije primilo je petero djece. Godinu dana ranije imali smo 6 prvopričesnika, a 2017. godine opet njih troje kao i ove godine.

I ove godine misno slavlje svojom nazočnošću uveličao je Općinski načelnik Stjepan Piljić. A prvo i drugo čitanje su pročitale vjeroučiteljica sestra Ana Oršolić i učiteljica prvopričesnica, Nada Rukavina.

U nastavku donosimo galeriju slika sa misnog slavlja za vrijeme Prve svete pričesti u župi Grebnice.

                                

Župa Grebnice

 

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno