bozic 2019 naslovnaVeliki katolički blagdan Božić obilježen je i u našoj župi. Veliki broj Bazičana i Grebničana koji su na privremenom radu u inozemstvu za Božić su došli svojim kućama. Misna slavlja su bila prigoda da se svi okupimo na jednom mjestu. Župna crkva u Grebnicama bila je prepuna za vrijeme služenja mise polnoćke. Sv. misu polnoćku kao i pučku misu na sam dan Božića služio je župnik župe Grebnice fra Marijan Živković. Bilo je posebno svečano. Ukrašena crkva za ovu prigodu doprinjela je blagdanskom ugođaju.

Sve nas raduje kada se vjernici iz naše župe okupe u što većem broju, a božićno slavlje je prigoda da se ojačaju pokidane veze između naših vjernika koji većinu svog radnog vijeka provode negdje u inozemstvu i vjernika koji žive i rade na području svoje župe. Božić je blagdan mira, ljubavi i obiteljskog zajedništva. I upravo Božić rastavljenim obiteljima donosi zajedništvo, a svete mise, osim zajedničke molitve, pružaju mogućnost susreta vjernika kada jedni drugima čestitaju Božić.

Kako je bilo na pučkoj svetoj misi na sam dan Božića donosimo u par fotografija koje predstavljamo u našoj galeriji slika. Osim uprizorenja sa svete mise predstavljamo i par fotografija načinjenih na platou ispred crkve nakon mise.

Posebno veseli kada misi sudjeluju malena dječica. Objaktiv naše kamere zabilježio je par trenutaka gdje su djeca bila u fokusu. Radujemo se njihovoj nazočnosti u našo crkvi i uvijek će nam biti motiv više da ih prikažemo u našoj galeriji slika koju donosimo u nastavku.

 

 

 

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno