naslovna patron 2019Sv. Jakov Markijski preminuo je 28. studenoga 1476. u Napulju i katolička crkva slavi taj dan posvećen tom franjevcu. Sv. Jakov Markijski je i zaštitnik župe Grebnice tako da se 28. studenog u našoj župi slavi patron župe. Jutarnja misa služena je u 8 sati, a pučka misa za sve župljane slavljena je u 11 sati.

Ove godine veliku sv. misu u 11 sati predvodio je dr. fra Luka Marković uz koncelebraciju još 12 svećenika iz obližnjih župa.

Svečano misno slavlje uveličano je gostovanjem crkvenog zbora Adoro iz Tolise koj su svojim pjevanjem doprinjeli svečanijem ugođaju tijekom služenja sv. mise. U odnosu na prošli patron ove godine misnom slavlju je nazočilo više vjernika tako da je crkva bila pristojno popunjena. Grebnički župnik fra Mićo Živković zahvalio se svima koji su došli na misu i koji su svojim prisustvom i aktivnostima doprinjeli da se patron župe obilježi na dostojan i primjeren način.

I ove godine pripremili smo nekoliko fotografija koje na najbolji najbolji način pružaju uprizorenje misnog slavlja u Grebnicama na blagdan sv. Jakova Markijskog.

Galeriju slika možete vidjeti OVDJE

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno