naslovna clanak patron 2018Dana 28. studenog naša župa slavi svog sveca zaštitnika. I ove godine središnje misno slavlje održano je u 11 sati u župnoj crkvi u Grebnicama. Od ustanovljenja župe mještani Grebnica i Bazika slave sv. Jakova Markijskog kao svoj patron. Na sv. misi bilo je svečano. Angažiran je zbor iz Tolise koji je svojim pjesmama uveličao misno slavlje. Svetu misu služio je definitor Bosne Srebrne fra Zdravko Dadić uz koncelebraciju 15 svećenika.

Uz domaćina fra Marijana Živkovića i brojnih svećenika našeg dekanata svojom nazočnošću misno slavlje su uveličali toliški gvardijan fra Mario Jurić kao i provincijal Bosne Srebrne fra Jozo Marinčić. Misi je nazočio veliki broj vjernika koje nije spriječilo prohladno vrijeme da u svojoj crkvi kroz misno slavlje proslave svoj patron župe.

Kako je sve bilo na misi pogledajte u galeriji slika koju smo pripremili za članove naše župe koji nisu bili u mogućnosti nazočiti sv. misi, ali i na pozornost svim posjetiteljima našeg portala.

Do galerije slika možete doći kroz glavnu navigaciju našeg portala klikom na rubriku "Galerije" ili jednostavno kliknite OVDJE.

zupa-grebnice.com

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno