gospojino 2018I ove godine vjernici župe sv. Jakova Markijskog hodočastili su u Tolisu. Svake godine na blagdan Velike Gospe nekoliko župljana pješice pohodi iz Grebnica do Tolise. Tradicija se nastavlja s tim da valja napomenuti da smo ove godine imali nešto manje vjernika nego ranijih godina koji su sudjelovali na hodočašću.

Ukupno 29 najodlučnijih pripadnika naše župe s molitvom i pjesmom krenuli su oko 7 sati ispred crkve u Grebnicama. Pred crkvu u Tolisi stigli su oko 10,30 sati odmah iza hodočasnika iz Ošre Luke. Tijekom puta imali su dvije točke gdje su uzeli kraći odmor, a u Tolisi su od lokalnog stanovništva dočekani sa okrijepom i osvježenjem.

Nadati je se da će iduće godine odziv biti veći i da ćemo imati veći broj hodočasnika koji će biti spremni podnijeti žrtvu ove vrste.

gospojino zupa greb 2018

zupa-grebnice.com

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno