tijelovo u crkvi 2018Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove ili popularnije Tijelovo (Brašančevo) katolički je blagdan koji se slavi poslije svetkovine Presvetog Trojstva, odnosno u deveti četvrtak nakon Uskrsa. Tijelovo se svetkuje u spomen na ustanovljenje Euharistije (pričesti) koju je na Veliki četvrtak, na Posljednjoj večeri, ustanovio Isus.

U našoj župi služena je sveta misa u 11 sati nakon koje je išla tijelovska procesija. Sama procesija karakterizira obilazak četiri postaje od kojih je svaka postavljena da simbolizira po jednu stranu svijeta. Procesija predvođena župnikom fra Marijanom Živkovićem uz molitvu i pjesmu prikazala je javno svjedočenje naše vjere.

Kako je bilo na svetoj misi i za vrijeme same procesije može se vidjeti u našim bogatim galerijama slika.

Neke od galerija smo postavili na našem serveru i učitavaju se na našoj web stranici. Dok smo neke fotografije (zbog veličine materijala) postavili na uslužni Google server do kojih se dolaze preko priloženog linka.

Serijal fotografija za vrijeme tijelovske procesije sa sve 4 postaje i par fotografija nakon završetka misnog slavlja započinjemo velikom galerijom koju možet vidjeti na ovom linku. TIJELOVO 2018. Župa Grebnice

Posebno smo izdvojili fotografije najmlađih članova župe koje je i svećenik za vrijeme mise apostrofirao kao dragulje naše župne zajednice. Zaslužili su posebnu foto galeriju. OVDJE!

Jedna galerija je rezervirana za prikaz misara koij su ovjekovečini u procesiji prema prvoj postaji. Većina vjernika koji su bili na misi i na procesiji obuhvaćen je ovim gotografijama. OVDJE!

I na kraju posebna galerija fotografija koja je snimljena unutar crkve za vrijeme misnog slavlja. OVDJE!

Posebno izdvajamo jednu panoramsku fotografiju unutrašnjosti naše crkve. Kliknite na minijaturu ispod kako bi uvećali prikaz.

tijelovo 2018 panoramska mala

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno