prva pricest 2018 djecaOve godine sakrament svete pričesti primilo je ukupno šestero djece. Statistički gledano duplo više nego prethodne godine kada je svetu pričest prvi put primilo samo troje djece. Bez obzira koliko statistički podaci bilo ohrabrujući ili možda ebeshrabrujući na sv. misi je bilo svečano. Djeca su bila odjevena u bijele haljine. U njihovoj pratnji su bili njihovi roditelji, a iza njih mnoštvo rodbine i vjernika iz naše župe.

Svetoj misi su nazočili; učiteljica djece Ivana, ravnatelj škole Stjepan Piljić i sestra Ana koja djeci predaje vjeronauk u školi. Temeljitu pripravu na satima vjeronauka provodio je župnik fra Marijan Živković da bi djeca bila u potpunosti pripravna za primanje svetog sakramenta. Naravno i paska roditelja bila je neizostavna da njihovi mališani budu dobri vjernici i uzoriti pripadnici naše crkvene zajednice.

Za potpuniju informaciju o ovoj svečanosti pripremili smo veliki broj fotografija. Imamo jednu veliku galeriju koja se nalazi u našoj stalnoj rubrici GALERIJE.

Specijalnu galeriju sa prikazom samog čine dodjele sakramenta sv. pričesti u velikoj rezoluciji možete vidjeti u rubrici Pastoral/Sakramenti i obredi/Prvopričesnici iz naše glavne navigacije ili jednostavno kliknite OVDJE.

Na istom linku možete vidjeti i veliku panoramsku fotografiju unutrašnjosti crkve za vrijeme svete pričesti koju smo načinili u nedjelju na sv. misi.

Cijela svečanost je snimana video kamerom i službeni fotograf je načinio slike koje zainteresirani mogu poručiti preko župnike fra Marijana Živkovića.

Za potrebe našeg portala snimili smo i mi nekoliko obiteljskih fotografija koje možete pogledati OVDJE. Fotografije su u visokoj rezoluciji i slobodne su za preuzimanje za osobe potrebe.

Župa Grebnice

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno