misa na uskrs 2018Obično župna crkva bude dobro ispunjena na velike blagdane kao što su Božić i Uskrs. Tada veliki broj naših vjernika koji žive i rade u inozemstvu dođu u svoju župu, u svoja rodna mjesta. Tako je bilo i ove godine za Uskrs. S tim da valja istaći da nismo skoro imali ovoliku gužvu na pučkoj misi na Uskrs kao ove godine. Sva mjesta za sjedenje bilo bila su popunjena u cijelosti.

I da je bilo još toliko mjesta za sjedenje ne bi bilo dovoljno jer broj onih koj su prestajali cijelu misu uvelike je nadmašio kapacitet naše crkve.

Iako se za veliki broj naših župljana, koji su odselili u inozemstvo, smatra kako su nas trajno napustili svjedočanstva s nedjeljne mise govre upravo suprotno. Jer da su kanili napustiti ovaj dio Posavine ne bi se vraćali svojim kućama. A vraćaju se i dolaze jer nisu zaboravili svoj rodni kraj, svoju župu, svoju rodbinu, prijatelje i poznanike. Jako lijep prizor na misi koji pokazuje da nas još ima i to u velikom broju što se može vidjeti u našoj galeriji slika koju smo pripremili OVDJE!

Osim trenutaka sa svete mise napravili smo i nekoliok fotografija nakon mise. U svakom slučaju poglkedajte našu galeriju slika koju možete pronaći na već označenom linku ili jednostavno posjetite rubriku "Galerije" koja se nalazi u našoj glavnoj navigaciji.

Ispod se nalazi jedna panoramska fotografija na kojoj se vidi unutrašnjost cijele crkve.

zupa-grebnice.com

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno