sv nikola 300 200I ove godine sv. Nikola posjetio je župu Grebnice. Na sam blagdan kada slavimo tog sveca koji je živio još u trećem stoljeću u Maloj Aziji običaj je da se djeci dijele pokloni, jer je biskup sv. Nkola između ostalih i zaštitnk djece. Pod patronatom župnika fra Marijana Miće Živkovića upriličen je sustret naše dječice sa sv. Nikolom gdje je sveti Nikola, glavom i bradom, osobno, uzbuđenoj djeci podijelio vrećice sa slatkišima i igračkama.

Bilo je tu i Krampusa, ali kako su sva sdjeca bila dobra nitko nije bio kažnjen, a ako je netko i bio zabrinut odahnuo je kada je shvatio da su Karampusi samo u prolazu i da će dobti poklon od sv. Nikole.

Prije samo dodjele paketića dvije djevojčice su svojim pjesmicama i molitvama uvjerilke sv. Nikolu da su bile dobre i da podjela paketića može krenuti.

ZA  PRIKAZ  SLIKE  U  PUNOM  FORMATU: Kliknite na sliku desnom tipkom miša pa odaberite opciju "Pogledaj sliku"

Kako je bilo na blagdan sv. Nikole za vrijeme dodjele paketića djeci u našoj župnoj crkvi pogledajte u našoj galeriji slika ispod.

zupa-grebnice.com

 

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno