patron zupe naslovna malaDana 28. studenog naša župa slavi svoj dan. Svetac zaštitnik župe sv. Jakov Markijski obilježen je i ove godine. Pučka sv. misa služena je u 11,00 sati. Svetu misu predvodio je doktor i profesor sa Franjevačke teologije u Sarajevu fra Stipo Kljajić, inače rodom iz Novog Šehera, uz koncelebraciju još 12 svećenika iz naše i obližnjih župa.

Na misi se okupio veliki broj vjerika. Ove godine vjernici su imali poseban motiv jer su pod sv. misom posvećeni novopostavljeni kip sv. Jakova Markijskog i nova krstionica.

Kip sv. Jakova Markijskog rad je akadmskog kipara iz Mostara Ivana Bošnjaka koji je svoje umjetničko djelo poklonio našoj župi. Dok je krstionicu izradio Anto Lušić kamenorezac iz Grebnica na temelju idejnog rješenja i nacrta akademskog kipara Slavena Miličevića iz Zagreba.

U nastavku pogledajte (i poslušajete) propovijed fra Stipe Kljajića sa svete mise na patron župe.

Za one koji žele imati informaciju više pripremili smo bogatu galeriju slika koju objavljemu u našoj rubrici "Galerije" (glavna navigacija stranice) ili jednostavno kliknite OVDJE i pogledajte slike sa sv. mise.!

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno