postavljanje kipa 300x200Dan uoči sveca zaštitnika župe Grebnice sv. Jakova Markijskog (27.11.2017.) naša crkva postala je bogatija za dva nova detalja koja krase oltar crkve. Riječ je o krstionici i kipu, a koga drugog nego samog zaštitnika župe sv. Jakova Markijskog.

Kip sv. Jakova rađen je od hercegovačkog kamena i djelo je akademskog kipara Ivana Bošnjaka iz Mostara koji je svoje umjetnički djelo darovao našoj župi.

Krstionica je rađena u domaćoj radinosti. Zasluge za izradu krstionice pripadaju Anti Lušiću iz Grebnica i njegovoj klesarskoj radnji. Inače idejno rješenje krstionice pripisujemo akademskom kiparu Slavenu Miličeviću iz Zagreba po čijoj skici je krstionica i urađena.

Postavljanje krstionice i kipa nimalo nisu bili jednostavan posao jer je riječ o kamenu koji je svojom težinom učinio samo postavljanje vrlo zahtjevnim.

Za potrebe naše web stranice načinili smo nekoliko fotografija koje su načinjene u vrijeme postavljanja kipa i krstionice, a koje donosimo u nastavku.

zupa-grebnice.com

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno