vizitacija naslovnica malaNadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u petak 13. svibnja posjetio je našu župu. Riječ je o službenom posjetu povodom kanonske vizitacije koja se ciklično obavlja svake 4 godine. Kardinala Vinka Puljića dočekali su brojni župljani koji su i nazočili svetoj misi. Misu je predvodio kardinal Vinko Puljić uz koncelebriranje župnika fra Frane Oršolića i osobnog tajnika nadbiskupa Puljića velečasnog Bojana Ivešića.

Ne dolazi nadbiskup svaki dan na župu, pa je to bio i dovoljan razlog da se vjernici unatoč radnom danu okupe u relativno velikom broju. Kako je i sam nasbiskup kazao imponira veliki broj djece i mladeži koji su nazočili sv. misi, a koji daju nadahnuća i starijima da učvrste svoju vjeru.

Nakon razgovora sa župnikom, posjete groblju i susreta sa članovima ekonomskog vijeća u župnom uredu za sve goste upriličen je prigodan ručak nakon kojeg je nadbiskup Puljić morao krenuti u dalje planirane vizitacije drugim župama.

U nastavku donosimo nekoliko fotografija sa svete mise koja je služena u sklopu vizitacijskog posjeta kardinala našoj župi.

NAPOMENA: U pripremi su dvije znatno veće galerije fotografija koje ćemo objaviti ovdje tijekom prvih dana idućeg tjedna.

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno