uskrs 2016 naslovnaIako je trend iseljavanja stanovništva iz naše župe uzeo maha, sveta misa služena na Uskrs pokazala je da se naši vjernici nisu odrekli svog zavičaja i da se rado vraćaju doma kadgod im se pruži prigoda. A blagdan Uskrsa više je nego prigoda kada se ponovo sreću čitave obitelji, prijatelji i poznanici koji se dugo nisu vidjeli. Prepuna župna crkva i sveta misa koju je služio župnik fra Frano Oršolić na najbolji mogući način su obilježili ovogodišnji blagdan Uskrsa. Veliki broj vjernika na privremenom radu u inozemstvu uz župljane koji se svakodnevno na župi nakrcali su nemalu crkvu do posljednjeg mjesta.

Kako je bilo na pučkoj misi možete vidjeti u galeriji slika OVDJE ili preko naše navigacije otvorite rubriku "Galerije".

Nakon završetka sv. mise u organizaciji župnika nastavljeno je druženje vjernika uz međusobno čestitanje Uskrsa. Za tu prigodu župni ured je osigurao, uz pomoć udruge roditelja djece s posebnim potebama Angelus, 700 pisanica koje su podijeljene pučanima gdje su, s posebnim oduševljenjem djeca, tzv. tucanjem isprobala sreću u jačini jaja koja su sami sebi odabrala.

Na koncu nije bilo važno tko je znao odabrati najjače jaje jer su ionako sva jaja iskorištena na radost svih nazočnih. I ovo uprizorenje zabilježili smo kamerom te vam u nastavku donosimo galeriju slika do koje također možete doći izborom stavke "Galerije" iz navigacijskog izbornika naše stranice.

Pogledajte i jednu panoramsku fotografiju gdje se u jednoj slici vidi cijela unutrašnjost crkve.

                                                       

Za zupa-grebnice.com Perica Dujmenović

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno