uskrs naslovnaPandemija Covid-19 nije spriječila služenje sv. mise na blagdan Uskrsa u našoj župi. Uz pridržavanje epidemioloških mjera župnik fra Marijan Živković služio je veliku sv. misu u župnoj crkvi u Grebnicama. Vjernici su nosili zaštitne maske. U većoj mjeri poštivana je distanca s tim da su članovi zajedničkih obitelji imali mogućnost sjediti jedni pored drugih.

Opširnije...


ilino 2020 naslovnaSveti Ilija, starozavjetni prorok od 1752. godine slavi se kao zaštitnik Bosne i Hercegovine. Sveti Ilija je zaštitnik mnogih hrvatskih župa i gradova. Tako i Grebnice na blagdan sv. Ilije slave svoj blagoslov polja. Tradicionalno, blagoslov polja se slavi na Snogama, nakon čega se kod kapele služi Sveta misa.

Opširnije...


prva pricest 2020Ove godine u župi Grebnice sakrament euharistije ili pričesti dodjeljen je za troje djece. Prvu svetu pričest primile su tri djevojčice. Iako je Prva pričest bila planirana još u travnju zbog pandemije koronavirusa svečanost je odgođena za lipanj. Tako su tri djevojčice iz naše župe Iva, Magdalena i Vesna pod sv. misom u nedjelju 21. lipnja u 11 sati primile svoju prvu pričest.

Opširnije...


tijelovo 2020Tijelovo, punim nazivom Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove svetkovina je u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak. Tim blagdanom želimo obnoviti svoju vjeru u osobu Isusa Krista, Bogočovjeka, koji je u određenom povijesnom času kao jedinorođeni Sin Božji postao povijesnom osobom. To je tajna njegova utjelovljenja.

Opširnije...


spasovo 2020 naslovnaBazik tradicionalno slavi blagdan Spasova kao kirbaj što je ujedno i blagoslov polja u Baziku. Ove godine imali smo neuobičajenu situaciju koja je izazvana pandemijom koronavirusa. U vrijeme priprema za blagoslov mjere Kriznog stožera za borbu protiv COVID-19 pandemije još su bile na snazi tako da je jedan broj mještana odustao od kirbaja i svečanog obilježavanja blagdana Spasova. Drugi su slavili, ali na nešto skromniji način, a oni najhrabriji su ga obilježili u punom kapacitetu.

Opširnije...


Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno