procesija tijelovo 2019I ove godine blagdan Tijelova (Brašančevo) na našoj župi obilježen je misnim slavljem i tijelovskom procesijom. Sv. misu i procesiju predvodio je župnik fra Marijan Živković. Sveta misa je slavljena s početkom u 11 sati uz nazočnost velikog broja vjernika. U usporedbi s ranijim godinama ove godine broj nazočnih na misi je bio nešto manji, ali je još uvijek župna crkva bila pristojno popunjena.

Opširnije...


crkva dvoriste uvodnaRadovi na uređenju dvorišta u većoj mjeri privedeni su kraju. Barem prva faza koja je planirana urađena je na zadovoljstvo svih vjernika i uistinu užitak je vidjeti našu crkvu okićenu prekrasnim okolišem. Preko 100 vrsta cvijeća, ukrasnog raslinja, grmlja i drveća satkano je na platou ispred crkve. Cijelom okolišu udahnut je pečat prirode i mnoštvo zelenila stvara poseban ugođaj.

Opširnije...


prricest naslovnaU nedjelju, 28. travnja 2019. godine, koju nazivamo i Mladim Uskrsom, u našoj župi dva dječaka i tri djevojčice su primili sakrament Prve svete pričesti. Podsjetimo, prošle godine imali smo 6 prvopričesnika, a pretprošle, dakle 2017. godine samo njih troje.

Opširnije...


veliki petak 2019 naslovnaObredima Velikog petka spominjemo se Kristove muke. Pratimo Krista na njegovu putu poniženja, trpljenja, patnje i smrti. Pokora, post, žalost i ozbiljnost daju pečat tome danu. Toga dana Crkva ne slavi euharistiju, već promišlja o smrti puna žalosti i skrušenosti.

Obredi Velikog petka podijeljeni su u tri dijela: služba riječi, klanjanje križu i sveta pričest. Na početku svi obavljaju pokajnički čin u šutnji, klečeći, a svećenici se prostiru u najdubljoj poniznosti pred oltar. Tada priznajemo Bogu sve svoje osobne grijehe, ali i grijehe čitavoga svijeta zbog kojih je Krist podnio muku i smrt na križu. Priznavajući grijehe, izražavamo svoju spremnost na žrtvu pokajnicu, ali i duboku i čvrstu nadu koju crpimo iz Božje riječi. Zato nakon zborne molitve i čitanja biblijskih tekstova sluša se izvještaj o muci Isusa Krista kako ju je zapisao evanđelista Ivan.

Opširnije...


naslovna clanak patron 2018Dana 28. studenog naša župa slavi svog sveca zaštitnika. I ove godine središnje misno slavlje održano je u 11 sati u župnoj crkvi u Grebnicama. Od ustanovljenja župe mještani Grebnica i Bazika slave sv. Jakova Markijskog kao svoj patron. Na sv. misi bilo je svečano. Angažiran je zbor iz Tolise koji je svojim pjesmama uveličao misno slavlje. Svetu misu služio je definitor Bosne Srebrne fra Zdravko Dadić uz koncelebraciju 15 svećenika.

Opširnije...


Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno