patron slika tekst28. studeni je dan zaštitnika župe Grebnice. Katolička crkva tog dana slavi sv. Jakova Markijskog. I ove godine u župnoj crkvi služena je velika pučka misa s početkom u 11 sati. Vjernici iz Bazika i Grebnica, ali i gosti iz Domaljevca, ispunili su našu crkvu do posljednjeg mjesta.

Opširnije...


fra marijan zivkovic tijelovo 2022Blagdan Tijelova proslavljen je i u našoj župi. Misnim slavljem u 11 sati i tijelovskom procesijom koje je predvodio župnik fra Marijan Živković obilježen je blagdan Tijelova na župi Grebnice. Puku možda i vičniji izraz Brašančevo slavi se četvrtkom poslije nedjelje Presvetog Trojstva. Riječ Brašančevo dolazi od riječi  brašno, od čega se pravi kruh, a kruh u pretvorbi u sv. Misi postaje Kristovo Tijelo.

Opširnije...


uskrs naslovnaPandemija Covid-19 nije spriječila služenje sv. mise na blagdan Uskrsa u našoj župi. Uz pridržavanje epidemioloških mjera župnik fra Marijan Živković služio je veliku sv. misu u župnoj crkvi u Grebnicama. Vjernici su nosili zaštitne maske. U većoj mjeri poštivana je distanca s tim da su članovi zajedničkih obitelji imali mogućnost sjediti jedni pored drugih.

Opširnije...


ilino 2020 naslovnaSveti Ilija, starozavjetni prorok od 1752. godine slavi se kao zaštitnik Bosne i Hercegovine. Sveti Ilija je zaštitnik mnogih hrvatskih župa i gradova. Tako i Grebnice na blagdan sv. Ilije slave svoj blagoslov polja. Tradicionalno, blagoslov polja se slavi na Snogama, nakon čega se kod kapele služi Sveta misa.

Opširnije...


prva pricest 2020Ove godine u župi Grebnice sakrament euharistije ili pričesti dodjeljen je za troje djece. Prvu svetu pričest primile su tri djevojčice. Iako je Prva pričest bila planirana još u travnju zbog pandemije koronavirusa svečanost je odgođena za lipanj. Tako su tri djevojčice iz naše župe Iva, Magdalena i Vesna pod sv. misom u nedjelju 21. lipnja u 11 sati primile svoju prvu pričest.

Opširnije...


Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno