zupnik fra mico zivkovicDraga braćo i sestre, dragi moji župljani!

Sutra započinje sveti tjedan s Cvjetnicom, kojom obilježavamo Kristov svečani ulazak u Jeruzalem prije njegove muke, smrti i Uskrsnuća. Budući da smo u vremenu u kojem moramo štiti ponajprije svoj život i zdravlje, te živote i zdravlje drugih ljudi, nećemo imati zajedničku svetu misu i blagoslov grančica, ali ja ću sam moliti za vas i u ime svih župljana u našoj crkvi slaviti obrede koji slijede.

Opširnije...


bozic 2019 naslovnaVeliki katolički blagdan Božić obilježen je i u našoj župi. Veliki broj Bazičana i Grebničana koji su na privremenom radu u inozemstvu za Božić su došli svojim kućama. Misna slavlja su bila prigoda da se svi okupimo na jednom mjestu. Župna crkva u Grebnicama bila je prepuna za vrijeme služenja mise polnoćke. Sv. misu polnoćku kao i pučku misu na sam dan Božića služio je župnik župe Grebnice fra Marijan Živković. Bilo je posebno svečano. Ukrašena crkva za ovu prigodu doprinjela je blagdanskom ugođaju.

Opširnije...


naslovna patron 2019Sv. Jakov Markijski preminuo je 28. studenoga 1476. u Napulju i katolička crkva slavi taj dan posvećen tom franjevcu. Sv. Jakov Markijski je i zaštitnik župe Grebnice tako da se 28. studenog u našoj župi slavi patron župe. Jutarnja misa služena je u 8 sati, a pučka misa za sve župljane slavljena je u 11 sati.

Opširnije...


procesija tijelovo 2019I ove godine blagdan Tijelova (Brašančevo) na našoj župi obilježen je misnim slavljem i tijelovskom procesijom. Sv. misu i procesiju predvodio je župnik fra Marijan Živković. Sveta misa je slavljena s početkom u 11 sati uz nazočnost velikog broja vjernika. U usporedbi s ranijim godinama ove godine broj nazočnih na misi je bio nešto manji, ali je još uvijek župna crkva bila pristojno popunjena.

Opširnije...


crkva dvoriste uvodnaRadovi na uređenju dvorišta u većoj mjeri privedeni su kraju. Barem prva faza koja je planirana urađena je na zadovoljstvo svih vjernika i uistinu užitak je vidjeti našu crkvu okićenu prekrasnim okolišem. Preko 100 vrsta cvijeća, ukrasnog raslinja, grmlja i drveća satkano je na platou ispred crkve. Cijelom okolišu udahnut je pečat prirode i mnoštvo zelenila stvara poseban ugođaj.

Opširnije...


Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno