tijelovo clanakBlagdan Tijelova (Brašančeva) slavljen je i u našoj župi. Pučka misa služena je u 11 sati. Misu je predvodio velečasni Luka Lucić uz koncelebraciju župnika fra Marijana Miće Živkovića. Blagdan Tijelova se slavi četvrtkom nakon nedjelje Presvetog Trojstva. Kod nas je za ovaj blagdan možda češće u uporabi naziv Brašančevo. Izraz Brašančevo potječe od riječi brašno budući da se od brašna pravi kruh (hostije). Kruh se u pretvorbi na sv. Misi pretvara u Kristovo Tijelo. Pa je otuda često za ovaj blagdan u uporabi i naziv Tijelovo.

Opširnije...


naslocna uskrs 2023I ove godine župna crkva u Grebnicam na blagdan Uskrsa bila je prepuna vjernika. Veliki broj njih došao je iz inozemstva. Sjete se se svog rodnog kraja i zavičaja od kuda su potekli. Zadovoljstvo s velikim brojem okupljenih vjernika podijelio je i župnik fra Marijan Živković koji je i predvodio sv. misu.

Opširnije...


paketici naslovnaI ove godine na blagdan svetog Nikole djeca i znaše župe primila sa poklone. Kako to tradicija nalaže župnik svake godine organizira podjelu poklona za svu djecu. Podjela poklon paketića organizirana je na sam dan blagdana, u utorak u 18 sati. Oni koji su mogli doći u to vrijeme došli su u župnu crkvu. Manja djeca s roditeljima, a oni malo veći koji su mogli bez pratnje došli su sami. Župnik je pozdravio okupljenu djecu i roditelje. Zajednički su se svi kratko pomolili Bogu nakon čega su se angažirali ministranti kako bi djeci uručili vrećice sa slatkišima.

Opširnije...


patron slika tekst28. studeni je dan zaštitnika župe Grebnice. Katolička crkva tog dana slavi sv. Jakova Markijskog. I ove godine u župnoj crkvi služena je velika pučka misa s početkom u 11 sati. Vjernici iz Bazika i Grebnica, ali i gosti iz Domaljevca, ispunili su našu crkvu do posljednjeg mjesta.

Opširnije...


fra marijan zivkovic tijelovo 2022Blagdan Tijelova proslavljen je i u našoj župi. Misnim slavljem u 11 sati i tijelovskom procesijom koje je predvodio župnik fra Marijan Živković obilježen je blagdan Tijelova na župi Grebnice. Puku možda i vičniji izraz Brašančevo slavi se četvrtkom poslije nedjelje Presvetog Trojstva. Riječ Brašančevo dolazi od riječi  brašno, od čega se pravi kruh, a kruh u pretvorbi u sv. Misi postaje Kristovo Tijelo.

Opširnije...


Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno