patron 2021 tekstSvake godine na dan 28. studenog Crkva slavi blagdan sv. Jakova Markijskog. Taj blagdan ujednoj je i patron naše župe, a upravo po sv. Jakovu Markijskom naša župa nosi ime i slavimo ga kao zaštnika župe. Više o sv. Jakovu Markijskom možete vidjeti ovdje.

Ove godine blagdan sv. Jakova Markijskog padao je u nedjelju koja je ujedno i početak Došašća. Na župi su slavljene dvije sv. mise, jutarnja u 8 sati i velika pučka misa u 11 sati.

Na pučkoj misi u 11 sati misno slavlje je uveličao crkveni zbor Adoro iz Tolise, a misu je predvodio fra Zvonko Miličić iz Tolise. Fra Zvonko je inače doktorirao filozofiju i profesor je na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom.

Uz fra Zvonku misno slavlje su koncelebrirali župnik župe Grebnice fra Marijan Živković, gvardijan toliškog samostana fra Mario Jurić, dekan šamačkog dekanata i župnik iz Domaljevca fra Anto Pušeljić i župnik iz Oštre Luke velečasni Zlatko Ivkić.

Crkva je bila praktično puna vjernika koji su došli na misno slavlje. A kako je bilo najbolje se vidi na slikama koje objavljujemo u našo stalnoj galeriji fotografija.

Župa Grebnice

 

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno