krizma 2020 uvodnaSakramen Svete potvrde ili kod nas popularnije Krizme u našoj župi primilo je 5 djevojčica i 7 dječaka. Sakrament krizme učenicima osmog i devetog razreda podijelio je mons. Slađan Ćosić, generali vikar vrhbosanske nadbiskupije koji je služio i sv. misu uz koncelebriranje dekana Šamačkog dekanata fra Ante Pušeljića i župnika župe Grebnice fra Marijana Živkovića.

Sam datum krizme bio je planiran ranije, ali zbog dešavanja vezanih uz pandemiju koronavirusa pomjeren je za nedjelju 28. lipnja kada je sakramenta Svete potvrde i podjeljen krizmanicima u našoj župi. Župna crkva bila je pristojno popunjena.

Krizmanice odjevene u našu narodnu nošnju, krizmanici pak u modernijem ruhu uz svoje kume i kumove krasili su prve klupe u crkvi. Moglo se vidjeti još djevojaka i snaša koje su u narodnim nošnjama doprinjeli stvaranju prepoznatljivog posavskog ozračja. Jer naša narodna nošnja plijeni ljepotom i doista je užitak vidjeti djevojke i žene na nekoj svečanosti, a posebice kada župa slavi veliki događaj kao što je i bio u nedjelju kada smo imali podjelu sakramenta Svete potvrde.

Za naše župljane koji nisu mogli nazočiti svetoj misi pripremili smo galeriju fotografija na kojima se najbolje može vidjeti kako je bilo u nedjelju u našoj župnoj crkvi. Dodali smo i par fotografija načinjenih na platou ispred crkve neposredno nakon završetka mise gdje ističemo i dvije fotografije našeg prelijepog crkvenog dvorišta.

U nastavku ovog članka predstavljamo mini galeriju od 12 naših krizmanika koje smo načinili u samom momentu podjele sakramenta krizme. Ostale fotografije možete vidjeti u izdvojenoj galeriji na Googleovom Photos servisu koji nam je omogući da postavimo fotografije u značajno većoj rezoluciji što je posjetiteljima naše stranice zacjelo ugodnije, jer se na većim fotografijama sve bolje vidi.

zupa-grebnice.com

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno