puljic papa franjoPapa Franjo uputio je, 15. lipnja 2015., preko Apostolske nuncijature u BiH, nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, pismo zahvale na povratku s Apostolskog putovanja u Sarajevo.

Pismo prenosimo u cijelosti:

 

 

Uzoritom Gospodinu Kardinalu
VINKU PULJĆU
Vrhbosanskom nadbiskupu
Predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Na povratku s Apostolskog putovanja u Sarajevo, želim izraziti Vama, ostalim Biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama te vjernicima laicima svoju živu zahvalnost na srdačnome prijemu i na trudu koji je uložen u pripremi mojeg pohoda. Ostao sam duboko dirnut čvrstoćom vaše vjere, živom nadom koju ste sačuvali unatoč nevoljama i poteškoćama, kao i gorljivom ljubavlju koja nadahnjuje vaš ljudski i kršćanski hod.

Čuvam snažna i lijepa sjećanja na svečano Euharistijsko slavlje, na susret sa svećenicima, posvećenim osobama, bogoslovima i sjemeništarcima, kao i na onaj s predstavnicima ostalih Crkava i crkvenih zajednica te drugih religija. Veliku radost mi budi spomen na posljednji susret, onaj s mladima.

Obećavam svoju molitvu kako bi Crkva u Bosni i Hercegovini nastavila hrabro i ustrajno koračati, svjedočeći svima milosrdnu Gospodinovu ljubav.

Također i vi molite za mene. Od srca vas sve blagoslivljam!


Bratski

Franciscus

Iz Vatikana, 15. lipnja 2015.

Izvor: http://www.ktabkbih.net/info

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno