hodocasce sarajevoDolazak Svetog Oca pape Franje u Sarajevo bila je prigoda i vjernicima naše žube da uživo vide papu i da sudjeluju na Svetoj misi na koševskom stadionu. Iako je trebalo, praktično, ne spavati cijelu noć, veći dio dana biti na suncu i vratiti se kući u predvečerje nekolicinu vjernika naše župe ništa nije moglo ništa pokolebati da otputuju u Sarajevo i vide papu Franju.

Dapače, svi su bili oduševljeni i presretni što su imali prigodu vidjeti papu i taj dan biti sudionikom velikog događaja o kojemu su vijesti obišle cijeli svijet.

Nemamo preveliku bazu fotografija iz Sarajeva, ali ono što smo uspjeli prikupiti objavljujemo ovdje na našoj stranici ispod.

Budući da su svi mogli pratiti cjelodnevnu posjetu pape Franje putem televizije držimo da posebna fotogalerija o hodočašću u Sarajevo nem posebnog smisla. Ipak nekoliko fotografija naših župljana iz prvog lica dobro će poslužiti kao svojevrsni pečat sudjelovanja naših župljana na tom velebnom događaju.

Mnoštvo vjernika i prepun stadion na Koševu nisu bili posebno pogodni da se fotografira svaki kutak, ali i ovih par fotografija koje donosimo sigorno će pobuditi interesovanje onima koji su propustili hodočstiti u Sarajevo da će prvom prigodim i sami poželjeti vidjeti papu Franju kada bude sljedeći put dolazio u našu zemlju ili naše susjedstvo.

Photo: Irena Dujmenović/Franjo Blažanović

Donosimo i tri panoramske fotografije sa stadiona Koševo.

Photo: Franjo Blažanović

P.D. - zupa-grebnice.com

 

Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno