patron 2021 tekstSvake godine na dan 28. studenog Crkva slavi blagdan sv. Jakova Markijskog. Taj blagdan ujednoj je i patron naše župe, a upravo po sv. Jakovu Markijskom naša župa nosi ime i slavimo ga kao zaštnika župe. Više o sv. Jakovu Markijskom možete vidjeti ovdje.

Opširnije...


krizma 2020 uvodnaSakramen Svete potvrde ili kod nas popularnije Krizme u našoj župi primilo je 5 djevojčica i 7 dječaka. Sakrament krizme učenicima osmog i devetog razreda podijelio je mons. Slađan Ćosić, generali vikar vrhbosanske nadbiskupije koji je služio i sv. misu uz koncelebriranje dekana Šamačkog dekanata fra Ante Pušeljića i župnika župe Grebnice fra Marijana Živkovića.

Opširnije...


isusovo uznesenjeNadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić uputili su u 1. travnja 2020. Smjernice za slavljenje obreda Velikog tjedna i svetkovine Uskrsa 2020. u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Opširnije...


vinko puljicNadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je 18. ožujka svim svećenicima, redovnicima i redovnicama i svim vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije Dodatne upute i odredbe u svezi s proglašenom pandemijom koronavirusa, prenosi Katolička tiskovna informativna agencija BK BiH. Upute i odredbe prenosimo u cijelosti.

Opširnije...


fra silvio zlatarevicU obilju radosti i sreće u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi,  fra Silvio Zlatarević iz Ugljare proslavio je svoju Mladu misu. Duhovni program započeo je procesijom i roditeljskim blagoslovom, a na misnom slavlju  se okupilo oko 5.000 vjernika posavskog kraja.  U sudjelovanju 25 svećenika, đakona i časnih sestara, fra Silvio je svoju Mladu misu u posebnoj nakani prikazao za cjelokupan puk župe, te za sve pokojne iz obitelji Zlatarević i Dabić.

Opširnije...


Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno