vinko puljicNadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je 18. ožujka svim svećenicima, redovnicima i redovnicama i svim vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije Dodatne upute i odredbe u svezi s proglašenom pandemijom koronavirusa, prenosi Katolička tiskovna informativna agencija BK BiH. Upute i odredbe prenosimo u cijelosti.

Opširnije...


fra silvio zlatarevicU obilju radosti i sreće u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi,  fra Silvio Zlatarević iz Ugljare proslavio je svoju Mladu misu. Duhovni program započeo je procesijom i roditeljskim blagoslovom, a na misnom slavlju  se okupilo oko 5.000 vjernika posavskog kraja.  U sudjelovanju 25 svećenika, đakona i časnih sestara, fra Silvio je svoju Mladu misu u posebnoj nakani prikazao za cjelokupan puk župe, te za sve pokojne iz obitelji Zlatarević i Dabić.

Opširnije...


puljic papa franjoPapa Franjo uputio je, 15. lipnja 2015., preko Apostolske nuncijature u BiH, nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, pismo zahvale na povratku s Apostolskog putovanja u Sarajevo.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Opširnije...


hodocasce sarajevoDolazak Svetog Oca pape Franje u Sarajevo bila je prigoda i vjernicima naše žube da uživo vide papu i da sudjeluju na Svetoj misi na koševskom stadionu. Iako je trebalo, praktično, ne spavati cijelu noć, veći dio dana biti na suncu i vratiti se kući u predvečerje nekolicinu vjernika naše župe ništa nije moglo ništa pokolebati da otputuju u Sarajevo i vide papu Franju.

Opširnije...


vinko puljic"Milost Božjeg oproštenja. Mir uskrsloga Gospodina ispunja srce i dušu i onda kada snagom vjere opraštamo jedni drugima, te sud prepuštamo Bogu, a mi svoje srce i svoje misli oslobađamo od svake gorčine, mržnje i želje za osvetom.

Opširnije...


Ostali sadržaj iz kategorije

Donacije ugroženim od poplava

donacije-u-novcuTijekom mjeseca svibnja 2014. godine našu župu je pogodila velika elementarna nepogoda. Zahvaljujući svećeniku Luki Luciću koji je preko dobrih ljudi iz svog dekanata u Njemačkoj osigurao vrijednu novčanu pomoć uspjeli smo najugroženijim obiteljima naše župe dodijeliti novčane donacije kao vid pomoći za pretrpljenu štetu. Popis sa iznosima objavljen je na župnoj oglasnoj ploči ali i na ovoj stranici. Za uvid u popis s donacijama kliknite na link desno